Majoritatea dintre noi avem de-a face cu plicuri in fiecare zi , dar stiti oare cum sunt aceastea construite? Plicul pe care il folositi in activitatea dumneavoastra de zi cu zi este la fel de important ca si informatia pe care o adapostete. Trebuie sa tii seama de ce doresti sa introduci in plic, de buget, de posibilitatea de a folosi metode automate de implicuire, deoarece toate acestea influenteaza tipul plicului pe care putem sa il folosim. Deasemenea se pot folosi plicuri atipice pentru a scoate in evidenta specificul unei afaceri sau un anumit logo, ori pur si simplu pentru a crea o anumita aura a plicului..
Este foarte important sa se stie lucrurile de baza despre plicuri, in momentul in care sepune problema alcatuirii unui plic personalizat pentru un anumit proiect sau eveniment.
Fata
Fata unui plic este de obicei plana, fara pliuri, poate avea ferestre care sa permita vizualizarea continutului. Fata plicului este partea unde se pun adresele si timbrul
Spatele
Spatele unui plic este de obicei lasat liber, este locul unde clapele se intalnesc pentru a forma si inchide plicul.
Clape
Partile plicului care se suprapun si se lipesc pentru a proteja continutul plicului, sunt in mod normal rectangulare sau triunghiulare, rotunjite pe la colturi, sau mai ascutite catre varf. In mod standard un plic are doua clape laterale, o clapa inferioara si una de inchidere. Pentru plicurile uzuale se faltuiesc prima data clapele laterale, iar apoi se suprapune peste acestea clapa superioara si se inchide plicul prin lipire. Clapa de inchidere se suprapune peste cea inferioara si se inchide dupa inseraera continutului de plic. Clapa de inchidere poate fi clapa in V, clapa dreapta sau clapa atipica, de asemenea pot sa aiba o pretaiere a coltului sau o puncture pentru deschiderea usoara a plicului. Alegerea stilului clapei de inchidere este importanta nu doar pentru imaginea plicului, ci si pentru automatizarea inserarii automate, deoarece anumite echipamente de inserare automata accepta doar un anumit tip de clapa de o anumita marime.