Plicuri ecologice

Credeti ca procesarea hartiei si protectia mediului sunt in contradictie?

Aici va inselati – Mayer Kuvert va dovedeste contrariul!

Fiind unul din initiatorii protectiei mediului, Grupul Mayer Kuvert a luat o seama de pasi pentru a asigura fabricarea ecologica a produselor MAILmedia.

Peste 1000 tone de CO2 economisite anual…

… prin utilizarea energiei solare, a uscarii in spectru infrarosu, a consumului de hartie si folosirea foliilor de fereastra mai inguste si mai subtiri!

Utilizarea responsabila a resurselor…

… prin folosirea hartiei reciclate Clipa.

Pentru fiecare 1000 de plicuri DL produse, se economisesc:

  • Cantitatea de energie consumata de o masina de talie mijlocie pe o distanta de 30 mile terestre.
  • Cantitatea de CO2 emisa de o masina la un drum de 3 mile terestre.
  • Cantitatea de apa folosita intr-o vana.

Reducerea activa a deseurilor…

…prin design-ul mai ingust al clapelor laterale, utilizarea foliei mai inguste si mai subtiri pentru fereastrele plicului, folosirea cutiilor reutilizabile in loc de cele de unica folosinta si nu in ultimul rand prin recliclarea hartiei si a cernelii respectiv tratamente pentru apa reziduala!

Reducerea consumului  de apa…

…prin utilizarea apei de ploaie in diluarea cernelurilor pe baza de apa respectiv curatarea containerelor de lipici si cerneala si folosirea surplusului de cerneala pe baza de apa pentru imprimarea opaca. Apa reziduala este curatata inainte de evacuare!

Mai multe economii…

…prin imbunatatirea potentialului de reciclare a lipiciului, cernelii si foliei de fereastra, prin transportul dublu (reducerea emisiunilor de gaze toxice), prin incalzire in spectru infrarosu, folosirea becurilor cu consum redus de energie, precum si alegerea atenta a furnizorilor in conformitate cu criterii ecologice, maximizeaza protectia mediului

MAILmedia foloseste resurse din paduri mentenabile ecologic

Alegerile responsabile ale Grupului Mayer Kuvert in ceea ce priveste furnizorii sai, sunt in mod oficial recunoscute de FSC® Forest Stewardship Council® FSC®-015269. Printr-un certificate de custodie,  care specifica faptul ca plicurile MAILmedia sunt fabricate in conformitate cu regulile FSC®. Celuloza pentru aceste plicurile noastre este sustrasa din paduri mentenabile ecologic, evitandu-se compromiterea mediului de catre defrisari necontrolate. De la padure pana la consumatorul final, lemnul este procesat doar in puncte certificate FSC®. Prin acest certificat, MAILmedia dovedeste faptul ca procesarea responsabila ecologic este intr-adevar in masura sa ne protejeze mediul.